Израелският вицепремиер Силван Шалом подаде оставка заради обвинения в сексуален тормоз, отправени срещу него от няколко жени, предаде ДПА, цитирана от vesti.bg. "Достатъчно неприятности преживях", заяви в комюнике 57-годишния Шалом, твърдейки, че е невинен.

Семейството ми стои зад мен, но вече не си заслужава да го подлагам на това, казва той в комюникето и подчертава, че се надява да предпази майка си, съпругата си и петте им деца от по-нататъшно раздухване на скандала.

Израелският главен прокурор Йехуда Вайнщайн започна разследване на жалбите, принудили Шалом да остане извън президентската надпревара миналата година.

Шалом е виден представител на управляващата дясна партия Ликуд, бил е външен министър и министър на финансите на Израел.

През май премиерът Бенямин Нетаняху му възложи да води преговорите с палестинците. Миналата година преговорите забуксуваха, Шалом се е изказвал в миналото против създаването на палестинска държава.

Израелският в. "Аарец" съобщи за твърдения на бивша колежка на Шалом, че се е опитвал да я докосва по неуместен начин.

Тя обаче решила да не се обръща към полицията. След като нейните твърдения станали публично достояние, други жени също отправили подобни обвинения.

Още новини четете ТУК

tns.bg