Снежна буря удари Ню Йорк и други части на Съединените щати и хората не пропуснаха да се насладят на снежната приказка, каране на ски и шейни по улиците, въпреки че властите предупреждават да останат у дома.

Бурята, която удари части от североизточната част на САЩ, предизвика затруднения в движението, а работници постоянно излизат, за да почистят снега от улиците и тротоарите.

В Ню Йорк в момента е истинска снежна приказка,а гражданите се радват на натрупалите снежинки, карайки ски и шейни по улиците и парковете.

Към 2 февруари в Сентрал Парк, Ню Йорк се съобщава за 38 см сняг, а в близост до Бронкс, Ню Йорк, 48 см сняг. Засега обаче рекордът се държи от Ню Джърси със 76 см сняг.

Властите посъветваха хората да стоят на закрито и да стоят далеч от улиците и тротоарите, за да позволят на автомобилите и работниците да почистват спокойно, тъй като през деня се очаква повече сняг и още по-опасно време.

Полетите са отменени, трафикът е затруднен и пътуването между регионите е почти невъзможно, но нищо не пречи на хората да се радват на снега.

Вижте снимки от заснежен Ню Йорк в началото на февруари 2021: