13 деца и един възрастен са се удавили, след като три туристически плавателни съда са попаднали в буря в езеро в Карелия, Северозападна Русия, съобщи RT.com.

Всички деца са от Москва, съобщи кметът на руската столица Сергей Собянин, позовавайки се на първоначални данни.

„Случи се голяма трагедия в Карелия. По предварителна информация 10 деца от Москва са загинали в езерото Сямозеро. Поднасям съболезнования на семействата и приятелите на жертвите“, написа кметът в социалната мрежа Туитър. На борда на трите туристически плавателни съда е имало общо 47 деца и 4 възрастни, заяви говорителят на разследващата комисия Владимир Маркин.

Само децата, които са носили спасителни жилетки са се спасили. Децата са били на летен лагер край езерото. Съобщава се за едно момиче, което само е успяло да достигне до брега на местния курорт.

По непотвърдена информация 36 души са се спасили, информира Би Би Си. Английската медия се позовава на руската агенция РИА Новости, която съобщава, че 25 оцелели се намират на остров в езерото, а други 11 са в местно село.

„В групата са били включени деца-сираци и деца от семейства в неравностойно положение между 12 и 15 години. Пътуването в лагера „Парк-хотел Сямозеро“ за тях е била организирана от органите за социална защита на Москва. Организаторът не е туристическа фирма, а юридическо лице“, са съобщиха впоследствие от пресслужбата на Федералната агенция по туризма.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg