Италианската полиция идентифицира трупа на българка, намерен преди три дни в разложено състояние до гробището на Пагани, близо до южния град Салерно. Става въпрос за 37-годишната Теменужка Николова, наричана Нина, майка на две деца. Тя е заработвала като проститутка от дълго време на улица “Национале” между Пагани и Сант'Еджидио дел Монто Албино (област Кампания), информира "24 часа".

Обвиняем за убийството на българката е 36-годишният Кармине Феранте, семеен с три деца. Той беше арестуван от полицията в събота.

Българката изчезна безследно от Пагани на 12 август вечерта. Ден след това нейна сънародничка, също проститутка, сигнализира в полицията за изчезването на Теменужка. За последен път Николова е видяна да се отдалечава с Кармине Феранте на 12 август. Тя се качва в колата му близо до търговски център “Пегасо”. След това двамата се отправят към тясна уединена уличка, близо до съседното гробище.

Това се потвърждава впоследствие от видеозаписи на камерите в зоната. Всичко това разкрива пред карабинерите и сънародничката на Теменужка, която обявява изчезването ѝ и на която в миналото Кармине също бил клиент. Според нея той посещавал често зоната, където жените проституирали, и все с една и съща малка черна кола “Ситроен C2”. Именно описанията ѝ на Кармине и на колата му помагат на карабинерите да стигнат до предполагаемия престъпник. За Теменужка не се знаеше нищо в продължение на няколко дни.

Едва седмица по-късно нейното разложено тяло е намерено в запустяла зона с плевели до гробището. То е в толкова окаяно състояние, че е трудна дори аутопсията му. В събота от Рим идва и потвърждение за самоличността на жената – става ясно, че се касае именно за Теменужка Николова, омъжена и майка на две деца.

Тя била регистрирана като жителка на Неапол и заради серия от проверки в миналото полицията разполагала с нейни данни и пръстови отпечатъци в архива си. Карабинерите действат светкавично и успяват да стигнат веднага до предполагаемия извършител – 36-годишния строителен работник от Виетри сул Маре, до Салерно. От видеозаписите в района се вижда как колата му с българката е отишла на местопрестъплението, където след консумирането на сексуалната услуга тя е била убита по особено жесток начин.

Предполага се, че жената е била намушкана с нож и след това удушена. Трупът е намерен недалече от мястото, където е спряла колата. Не е ясен мотивът на престъплението. Полицията стига бързо до колата на Кармине, в която има и използвани презервативи, но няма следи от кръв. Оказва се, че колата принадлежи на друг италианец от близка община, който не подозирал нищо за случилото се. Серия от неплатени глоби за пътни нарушения в зоната на Виетри сул Маре отвеждат властите до Кармине, който използвал автомобила от дълго време.

Срещу Кармине е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по жесток начин. Това става след тричасовите разпити, на които е подложен. Две проститутки, извикани в полицията, го идентифицират като човека, видян за последно с Нина. Става ясно, че през 2012 г. срещу Кармине Феранте е регистрирано оплакване в полицията за заплахи срещу други проститутки в Салерно.

В дома на Кармине полицията открива голямо количество порнографски материали, ръчно направен пистолет, 50 незаконно притежавани патрона, бронежилетка. Според местните медии убийството на българката е третото по рода си в зоната на Салерно. В рамките на 8 месеца там бяха намерени телата и на други две румънски проститутки, чиито убийци все още не са известни, въпреки че се подозират двама албанци, контролирали проституцията в зоната.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg