Кипърски следователи, претърсващи за още жертви на предполагаемия сериен убиец, се натъкнаха на куфар с разложени части на жена на дъното на язовир. „Тялото се предполага, че е на една от жертвите на кипърския военен, който призна, че е убил 7 жени и момичета. Куфарът е бил закотвен на дъното с бетонен блок”, заяви ръководителят на кипърския департамент за криминални разследвания, цитиран от гръцкото издание Екатимерини и БГНЕС.

Старши инспектор Неофитос Шайлос съобщи, че следователят, който е прегледал частите от тялото на местопрестъплението е заключил, че те са в напреднал стадии на разлагане. Той също така каза, че ще се извършат тестове, за да се разбере самоличността на жертвата.

Властите са фокусирали своето търсене в язовир, който се намира на 32 километра западно от столицата Никозия, след като заподозреният 35-годишен военен е казал на следователите, че е пъхнал телата на три от жертвите в куфари ги е изхвърлил в токсично езеро, което е част от медна мина.

Тези жертви се вярва, че са Марикар Валтез Аркуйола на 31 години от Фирипините, Флорентина Бунеа на 36 години от Румъния и нейната 8 годишна дъщеря Елена Наталия. Аркуйола липсва от декември 2017 г., а майката и дъщерята са изчезнали през септември 2016 г.

Шайлос заяви, че според следователите на мястото, тялото е на възрастна жена.

В събота е намерен и втори куфар, но властите казват, че той все още няма да бъде изваден и ще продължат да търсят за третия.

Този бързо разгръщащ се случай шокира кипърците, които се страхуват, че серийния убиец е преследвал чужденки, които са идвали да работят на острова. Случаят излезе наяве след откриването на тялото на 38-годишната Мери Роуз Тибурсио от Филипините на 14 април в наводнена шахта в близост до язовира.

Откритието предизвика разследване, което доведе до арестуването на военния преди тялото на втората жена, за която се вярва, че е 28-годишната Ариан Паланас Лозано, също от Филипините да бъде открито в мината. По-късно тялото на още една жена, също от филипински произход е било открито от полицията. Местните власти вярват, че военният е убил трите жени, както и 6-годишната дъщеря на Тибурсио – Сиера, която е изчезнала.

Междувременно стотици се събраха в столицата Никозия на организирано в социалните мрежи бдение в памет на жертвите. Много от тях обвиняват властите, че не са предпазили жертвите. 70-годишен мъж каза, че е подал сигнал в полицията, че изчезват жени, но вместо да разследват, полицаите започнали да го разпитват за мотивите му да подаде сигнала.

Заподозреният е в ареста и е признал, че е извършил 7 убийства, предимно на бедни имигрантки, с които се свързвал чрез сайт за запознанства.