Циклонът Урд, който връхлетя крайбрежието на няколко скандинавски страни, остави без електричество над 70 000 души в Норвегия, предаде ТАСС, като се позова на Норвежкото телеграфно бюро.

От стихията най-тежко са пострадали южните и западните области на Норвегия, най-вече Хордалан и Согн ог Фльоране, нопроблеми в електроснабдяването е имало и в Осло. Засега няма данни за пострадали хора.

Циклонът е достигнал ураганна сила. По западното крайбрежие на Норвегия средната скорост на вятъра е била 32 м/сек, а отделни пориви са достигали до 45 м/сек. Според метеоролозите обаче той вече отслабва. 

В Норвегия и Дания частично е преустановено движението на фериботите. До тази сутрин са закрити всички летища с местно значение на западното крайбрежие на Норвегия, а на най-големите летища в страната има забавяне на полети. 

До тази сутрин е преустановено автомобилното движение по моста Сторебелт в Данияи Йоресундския мост, свързващ Копенхаген с шведския град Малмьо. Възможно е също така да има нарушения в работата на наземния транспорт в южната част на Швеция.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg