Най-малко 40 души са ранени в курорта Жуан ле Пен на френската Ривиера при паническо бягство заради мълва за атентат. До инцидента се стигнало след гърмеж на фойерверки, хвърлени от автомобил. Няколко души веднага започнали да крещят, че има атентат.

Тълпата хукнала панически и в блъсканицата десетки пострадали. Пожарникари и линейки веднага пристигнали на мястото, за да окажат помощ, съобщи Дейли мейл, цитиран от 24 часа. Видео показа преобърнати маси и столове на ресторанти. Това е втори подобен случай в града. В събота там бе отцепен квартал заради подозрителна бутилка с вода.

Селището е на 27 км южно от Ница, където през юли десетки бяха убити от терорист с камион. В понеделник в Ница бе частично евакуиран терминал на летището заради подозрителен багаж. Районът бе отцепен.

Същевременно остров Корсика стана третият френски район, забранил използването на мюсюлманските бански - буркини. Причината е безредици и бой в град Сиско между местни хора и араби, след като турист се опитал да заснеме на плажа жени в буркини. При схватките се вадили ножове и харпуни. Ранени са 5-има души.

Стотици корсиканци се събраха в Бастия пред кметството на протест с искане за повече мерки за сигурност. После те се насочиха с викове за мъст към болницата, където са настанени пострадалите в мелето араби. Полицията ги разпръсна със сълзотворен газ.

Снимка: Twitter

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg