Животът на 17-годишната Андреа Салазар от американския щат Тексас се преобърнал на 180 градуса, след като на шията си открила бучка с размер на бейзболна топка. Лимфом на Ходжкин, втора фаза – това била диагнозата, която специалистите й поставили. Изходът за нея бил само един – химиотерапия. Заради процедурите Андреа започнала да пропуска часовете в училище.



За да се отвлича с нещо, решила да се пробва като фотомодел – нещо, за което мечтаела от 13-годишна възраст. В процеса на лечение обаче косата й окапала и се наложило да ходи с перуки.



Като всяко едно младо момиче, Андреа започнала да се срамува от външния си вид.



„Когато косата ми започна да пада, не исках да се гледам в огледалото. Преди химиотерапията имах самочувствие, а след нея започнах да виждам как увереността ми започва да се топи”, споделя момичето.



На помощ на Андреа се притекла майка й. Тя изпратила снимки на дъщеря си, придружени с историята й, на редица модни агенции. Те на свой ред отговорили, че биха били много щастливи да си сътрудничат с младия модел, който самоотвержено се бори с рака, пише ofigenno.com, цитирани от Блиц. Нещо повече – един от фотографите убедил момичето да се снима без перука.



Първоначално Андреа се дърпала, но след това разбрала, че няма от какво да се притеснява. Все пак красотата може да бъде и вътрешна.



След това тя споделила свои снимки в интернет, а под тях написала: "Ракът няма да ме спре да бъда принцеса!”.  Постът й се превърнал във вирус и предизвикал истински фурор в мрежата.



„Няма никакво значение дали имате коса. Това не показва каква личност сте. Затова и ракът не трябва да ви кара да се отказвате от това, което обичате”, категорична е Андреа. 

Източник: ofigenno.com