Британският компютърен програмист от Нотингам Дейвид Диксън е сред изчезналите хора след вчерашните атентати в Брюксел, съобщава Би Би Си, цитирана от Блиц. По време на взривовете той е бил в метрото, а след това не е пристигнал в офиса, в който работи.

Семейството и близките му все още не са установили контакт с него. Неговата приятелка Шарлот Сътклиф в момента се намира в Брюксел и прави отчаяни опити, за да го открие. Сестрата на Шарлот, Мари Сътликлиф, обяви, че все още очакват новини от него.

16 са жертвите на двата взрива на брюкселското летище "Завентем". Това е обявил представител на летището, предава кореспондент на ТАСС, цитиран от standartnews.com.

По-рано външният министър на Белгия Дидие Рейндер и здравният министър Маги де Блок съобщиха, че ранените при двата атентата са над 260. Пострадали са граждани от 40 държави, загиналите до момента са общо 31. "Тези данни не са окончателни", предупредиха министрите.

"Установили сме контакт с всички посолства, но въпреки това е много трудно да бъдат идентифицирани загиналите, особено при взрива в метрото", уточни Дидие Рейндер.

Още новини четете ТУК

TNS.bg