Десетки протестиращи нахлуха в кабинета на на македонския президент Георге Иванов и го опустошиха напълно. През прозореца са изхвърлени всички мебели и документи на президентството, съобщава Фокус, позовавайки се на скопската телевизия Телма. На много места се виждат горящи купчини от документи и счупени шкафове. Демонстрантите скандират „Превзехме крепостта”.

Жителите на македонската столица втори ден поред протестират срещу обявената амнистия за политици, бизнесмени и държавни дейци от страна на президента Георге Иванов. Големи групи се събираха в центъра пред сградата на Специалната прокуратура, а колоните им продължават по посока на парламента на Македония.

Протестиращите издигат 3 искания – незабавна оставка на Иванов, замразяване на процеса за провеждане на избори на 5 юни и формиране на ново служебно правителство, което да формира нови и демократични избори.

По време на демонстрацията се стигна и до сблъсъци с полицията, съобщава македонското електронно издание МКД. Демонстрантите са опитали да пробият полицейския кордон, който им препречвал пътя. Съобщава се за няколко ранени.

Още новини четете ТУК

TNS.bg