Първата дама на САЩ Мелания Тръмп, която скоро ще напусне Белия дом, се обърна към американската нация с послание. Тя казва, че най-голямата чест в живота й е, че е била първата дама на САЩ.

„Вдъхнових се от удивителните американци в цялата страна, които изградиха нашите общности с тяхната доброта и смелост, с тяхната доброта и грация. Последните четири години бяха незабравими. Сега, когато Доналд и аз прекарваме време в Белия дом, мисля за всички хора, които съм запазила в сърцето си и за техните невероятни истории за любов, патриотизъм и решителност“, пише Мелания Тръмп в писмото.

В съобщението Мелания благодари на всички медицински сестри, лекари, здравни специалисти и други хора, работещи за спасяване на човешки животи и изрази съболезнования на семействата, загубили своите близки поради пандемията от коронавирус.

„Всеки живот е ценен и призовавам всички американци да внимават и да имат здрав разум, за да защитят изложените на риск, тъй като сега се доставят милиони ваксини“, заяви първата дама в изявление.

Мелания каза също, че страстта й към помощта е движещата сила на нейната политическа инициатива като първа дама. „Стартирах инициативата„ Бъди най-добрият “, за да се уверя, че ние, американците, правим всичко по силите си, за да се грижим за следващото поколение. Бъдете най-добре фокусирани върху три стълба: просперитет, сигурност в интернет и злоупотреба с опиоиди“, написа първата дама за своята инициатива.

Сбогувайки се, тя благодари на американския народ и написа, че думите не могат да изразят дълбочината на нейната благодарност за привилегията да бъде първата дама на САЩ.