Един от най-богатите хора в света до скоро се радваше на всеобщата любов на мнозина по света, но последните няколко години го въвлякоха в неочаквана политическа война. Парите, които той отделя за охрана, са се удвоили през изминалите 12 месеца, според публикация на Ройтерс.

За 2018 г. Facebook Inc. инвестира цели 22,6 млн. долара за безопасността на изпълнителния си директор. За сравнение - през 2017 г. сумата е била едва 9 млн. долара.

Напрежението около Зукърбърг започна да се покачва още с изборите за президент в САЩ през 2016 г., когато се заражда и скандалът с фалшивите новини, пише bloombergtv.bg. Последните събития около атентата в Нова Зеландия също допринесоха за опасностите, които го грозят, но сметките за това ще бъде отчетена след края на 2019 г. Тогава можем да станем свидетели на още по-внушителна сума.

Спокойно можем да разширим популярния комикс-рефрен „с голямата сила идва и голяма отговорност“, като добавим, че „идват и големите заплахи“. Марк Зукърбърг е една от най-влиятелните личности в глобален мащаб и е съвсем естествено да е обект на негодувание от други групи от хора, които не одобряват този му статут.