Сърцераздирателна снимка, показваща ужаса в Сирия, обиколи социалните мрежи. На кадъра се вижда как момиченце едва удържа по-малката си сестричка, която виси на няколко метра над земята от рушаща се сграда. 5-годишната Рихам е хванала 7-месечната Тука за разкъсаната й тениска. Третото дете, на име Далия, е затиснато от панелен блок. Въздушен удар поразява блока, в който живеят децата, в Северозападна Сирия.

Малко след като снимката е заснета, Рихам е починала. 7-месечното момиченце е с травма на главата. Настанена е в болница, където лекарите са се борили за живота й близо 24 часа. Към момента състоянието й стабилно. Далия е оперирана заради рана на гърдите, но също е в стабилно състояние.

На снимката, заснета от местния фотограф Башар ел Шейх, се вижда и мъж, който е изпаднал в паника и се е хванал за главата, безсилен да направи каквото и да било.

Това се случва в сряда в Ариха - град в провинция Идлиб, който е подложен на бомбандировки от силите на режима на Башад Асад, информира Би Ти Ви.