CNN съобщава, че полицията в града не е потвърдила официално за експлозии, а само, че на летището се е случило нещо.

В страницата си в Туитър аеропорта е съобщил, че е имало две експлозии и че "сградата" се евакуира. Съобщението е публикувано в 9,41 часа местно време.

Летището в Брюксел туитна още,че не е ясно какво е причинило експлозиите и дали са терористичен акт. ако те са свързани с тероризъм.

Според CNN пътниците са били насочени към пистите. Свидетели разказат, че едната експлозия е била в залата на заминаващите.

Както вече ви съобщихме, два адски взрива разтърсиха летището в Брюксел тази сутрин. Говори се за един загинал и над 25 ранени. Тази информация още не е потвърена официално.

Антони Барет заявява пред медията, че чул нещо около 8 часа сутринта местно време от хотела му срещу сградата на терминала. "Когато отворих завесите и погледнах навън, видях хора, които бягат.” Той разказва, че е видял около 19 или 20 носилки, пренасящи хора. По думите му, на колички за багаж също са возени ранени.

Няколко души са били убити, според държавната телевизия на страната RTBF. Първоначалните доклади говорят за до 10 убити, а повече от 30 души са ранени.

Всички станции на метрото в Брюксел, са били затворени веднага след двете експлозии на летището, според официалния Twitter акаунт за транспортиране агенция на града.