Разследват смъртта на лекар в САЩ, починал 2 седмици след ваксинация срещу коронавирус. На 56-годишния Грегъри Майкъл е била поставена ваксина на Pfizer във Флорида. Обвиненията идват от съпругата на Майкъл - Хайди Некелман, според нея смъртта му има 100-процентна връзка с поставянето на ваксината. Майкъл е водил активен начин на живот, не е употребявал алкохол и не е бил пушач. Не е имал никакви заболявания.

3 дни след поставяне на ваксината мъжът забелязал червени петна по ръцете и краката си, свидетелстващи за подкожни кръвоизливи. При изследване на кръвта му бил установен остър недостиг на тромбоцити. На Майкъл била поставена диагнозата тромбоцитопения - заболяване, при което тялото приема тромбоцитите за чужди тела и сигнализира на далака да ги унищожи.

Лекарите се опитали да спасят колегата си, но на 3 януари мъжът починал от мозъчен кръвоизлив, още преди да му бъде направена операция.

Пресслужбата на „Пфайзер“ обяви, че компанията разследва смъртта на д-р Грегъри Майкъл. Специалисти от компанията също така подчертаха, че засега не е потвърдена пряка връзка между ваксината и смъртта на лекаря.