Киев съобщи за нови руски ракетни атаки, които са довели до прекъсвания на електрозахранването, a Русия обяви, че украинските сили са обстрелвали населени места в Донецк с натовска артилерия, предоха ДПА и ТАСС.

Андрий Ермак, ръководител на президентската канцелария в Киев, заяви, че ракетите са били изстреляни от самолети в окупираните от Русия райони на Украйна. Като превантивна мярка за предотвратяване на по-нататъшни щети е прекъснато електрозахранването в столицата Киев и околностите ѝ, както и в индустриалната зона на Днепропетровск и в черноморския регион на Одеса, съобщи украинската частна енергийна компания ДТЕК.

Съобщава се за най-малко два снаряда в Хмелницка област в Западна Украйна. Военният губернатор на черноморската Николаевска област Виталий Ким публикува снимка на предполагаема руска ракета в канала си в "Телеграм“. Той предупреди, че две ракети са прелетели над региона в западна посока.

Украинските въоръжени сили също така съобщиха, че две руски крилати ракети "Калибър" са били изстреляни от кораби на руския Черноморски флот.

Град Донецк е бил обстрелван от украинските войски три пъти. Киевският, Куйбишевският и Петровският район на града са били обстрелвани с артилерия на НАТО със 155-милиметрови снаряди.

Нанесени са удари и по Горловка, Зайцево и Ясинувата. Общо 24 снаряда са били изстреляни по населените места в Донецк.

Данните на двете страни не са потвърдени от независими източници.