Протест срещу американския президент Доналд Тръмп избухна в района на  Тръмп Тауър в Ню Йорк. Мерките за сигурност в района са затегнати.  Демонстрантите се обявиха срещу размириците, станали във Вашингтон. На протеста се събраха десетки демонстранти, посочва CBS New York.

Протестиращите настояха и за оставката на Тръмп. Акцията продължи два часа и приключи без произшествия.

Според бившия зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев, напрежението в САЩ е още от времето на Барак Обама.

"Още тогава белите гласоподаватели се чувствали застрашени. Всичко е разделено наполовина. Видя се и от резултатите на изборите. Всички даваха 20 пункта разлика за Байдън, а накрая се оказа наравно. И огромна част от Америка си мисли, че му е откраднат вота. И подкрепя Доналд Тръмп", допълни той пред Нова телевизия. 

"Гласуването по пощата се оказа големия проблем. И се оказа, че има починали, че повече от 30% повече са гласували", допълни той. "Дори имаше случай, че на починал човек синът му е гласувал по пощата", каза още той.

Междувременно републиканският сенатор Линдзи Греъм взе думата на Сената, за да заяви, че новоизбраният президент Джо Байдън законно спечели изборите през 2020 г. 

"Джо Байдън и Камала Харис са законно избрани и ще станат президент и вицепрезидент на САЩ на 20 януари", заяви Греъм и призна, че се е надявал на различен резултат, но че приема резултатите.

Републиканецът добави, че президентът Доналд Тръмп е лидер, но настоява да не се иска отмяна на предизборния резултат, тъй като служи само за създаване на доверие към "тъмна глава" от историята на нацията.