"Кървав дъжд" ще се изсипе над Великобритания от Сахара, вещаят синоптици. Властите на Обединеното кралство се готвят за природна аномалия, която ще нахлуе с мощен антициклон. Както пише Мirror, тя е възникнал от изпарения, примесени с червен пустинен пясък, от които в атмосферата са се образували мощни буреносни облаци, пише Блиц. Синоптиците прогнозират значително повишаване на температурите. Очаква се в четвъртък термометрите да покажат плюс 19-20 градуса и в Лондон ще е по-топло отколкото в Барселона. 

Специалистите предупреждават, че въздухът рязко ще се замърси и жителите в югоизточната част на острова ще срещнат трудности в дишането. 

Кървавия дъжд е рядко срещано явление, което в последно време придоби голяма популярност. Преди години то бе наблюдавано в провинциите Севанагала, Манарагала и Манампития, а също и Полонарува в Шри Ланка. Близо 15 минути от небето се изливала червена течност, която наподобява кръв. Специалистите все още не могат да определят защо дъждът е с такъв цвят и каква е причината, довела до това, пише 30dumi.eu.

След този странен дъжд върху почвата са останали големи червени петна. Необичайното явление се случва за пръв път в страната и местните жители са безкрайно озадачени.

Още новини ТУК