Момичета на по 10 години са продавани на туристи, които искат да им отнемат девствеността. Ужасяващата търговия се върти в един от най-известните градове на Колумбия – Меделин, известен като база на легендарния гангстер Пабло Ескобар, съобщава „Сън”, цитиран от Блиц. Уличните банди подмамват малки момиченца от бедни семейства за извратената си търговия. Началото й е поставено още по времето на Ескобар, когато девствеността на млади жени е продавана на търг.

Въпреки че картелът Меделин е изгубил огромното си влияние много отдавна, малки момиченца все още биват продавани на бандите. Сега, обаче, те се „купуват” от заможни туристи, твърди неправителствена организация. Понякога отново се правят наддавания. 

„Меделин е град, който се развива в последните години, но това привлича много хора с пари. Това увеличава предлагането на секс услуги, които съществуват от много отдавна”, обясняват от организацията.

Картелът на Ескобар привличал и уязвими жени за участие в разгулни оргии с наркотици, а после ги убивали, за да не се разприказват. При един такъв случай полицията открила труповете на 24 жени, всички на възраст под 19 години.

Още новини ТУК

TNS.bg