Няколко дрона бяха успешно свалени от иранската противовъздушна отбрана рано тази сутрин, но няма информация за възможна ракетна атака "засега", каза говорителят на иранската космическа агенция, предаде Франс прес.

„Понастоящем не е имало въздушна атака извън Исфахан и в други региони на страната“, каза Хосейн Далириан в съобщение, публикувано в „Екс“, след информация от американска телевизия за нападение на Израел срещу Иран.

Израелски ракети удариха обект в Иран, съобщи телевизия ABC News, позовавайки се на американски служител. Иранските държавни медии съобщиха за експлозия в централната част на страната, дни след като страната извърши ответен удар като изстреля дронове срещу Израел.

Иранските системи за противовъздушна отбрана бяха активирани в няколко региона като предпазна мярка срещу потенциални въздушни заплахи, съобщи държавната информационна агенция IRNA.

„След активирането на системите за ПВО в някои части на страната, досега не са докладвани мащабни удари или експлозии, причинени от въздушна заплаха. Всички съоръжения в района на Исфахан са защитени, включително ядрените“, допъват от IRNA.

Израел не е поел отговорност за атаката, а иранските медии омаловажават въздействието на удара.

Израел нанесе удари срещу Иран