Индия стартира масова ваксинация срещу COVID-19 от 16 януари. Приоритет ще бъде даден на около 30 милиона здравни и фронтови служители.Премиерът Нарендра Моди направи преглед на готовността за програма за ваксинация срещу COVID-19. Индия се надява да имунизира 300 милиона от своите 1,35 милиарда души безплатно през първите шест до осем месеца на тази година.

С най-голям брой инфекции в света след САЩ, Индия разработва две местни ваксини срещу COVID-19.

Страната съобщи за 18 222 нови случая на коронавирус, като общият им брой достигна 10,43 милиона.

Индийският лекарствен регулатор одобри две коронавирусни ваксини за спешна употреба, Covishield, разработена от AstraZeneca и Оксфордския университет и Covaxin от местната компания Bharat Biotech и държавен институт.

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел обеща да ускори темпото на национална кампания за ваксинация срещу коронавирус, съобщава ДПА.

Тя призна, че стартът е бил бавен. Няколкостотин хиляди души са били ваксинирани и броят им се увеличава всеки ден - темпото ще се увеличава, увери Меркел.

Във Франция ваксината срещу COVID-19 на Moderna Inc ще пристигне във Франция в понеделник, 11 януари. У нас се очаква да има доставка на 13 януари на 2400 дози.

Стана ясна датата на доставка на първата пратка с ваксини на ModernaТова е втората компания получила одобрение в ЕС