Собственикът на Tesla и SpaceX Илон Мъск, който наскоро бе обявен за най-богатия човек в света, отново е на второ място в списъка на най-богатите, след като състоянието му падна с почти 14 милиарда долара за един ден.

Акциите на неговата компания за електрически превозни средства Tesla поевтиняха с близо 8% вчера, като намалиха нетната стойност на Мъск с 13,5 млрд. долара до 176,2 млрд. долара.

Според изчисленията на Forbes, след като миналия петък за кратко изпревари изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос като най-богатия човек в света, Мъск отново е на второ място в този списък.

Сега това е на около 6 млрд. долара зад Безос, чието нетно състояние се оценява на 182,1 млрд. долара. Акциите на Amazon също поевтиняха с повече от 2 процента вчера, което означава спад от 3,6 милиарда долара.

Въпреки спада, Мъск все още е с около 20 млрд. долара по-богат от третия най-богат човек в света, френския магнат в сектора на луксозните стоки Бернар Арно. Състоянието му, от друга страна, се оценява на 154,6 милиарда долара.