Австрийската полиция глоби 96 чужденци в ски курорта Санкт Антон на Арлберг за нарушаване на правилата за обществено здраве при влизане в страната по време на локдауна в страната, съобщава "Гардиън".

Кметът на Сейнт Антон, който е един от най-популярните австрийски курорти, каза, че наскоро десетки млади туристи от цяла Европа са дошли в неговия град въпреки действащите ограничения. Ски пистите и лифтовете са отворени, но хотелите в района са затворени за туристи.

Туристическото настаняване е достъпно само за бизнес срещи , а кметът на Сейнт Антон Хелмут Мол заяви, че новопристигналите там са регистрирали местен адрес, заявявайки, че търсят работа, въпреки че няма налични работни места.

В полицейската операцията са участвали 15 полицейски служители, а тези, които са уловени в нарушение на правилата ще платят глоби по 2180 евро.

Полицията заяви, че „британци, датчани, шведи, румънци, германци, австралийци, ирландци и поляци са били хванати и глобявани.“

Австрия, която има население от малко под 9 милиона души, е регистрирала 413 208 случая и 7 703 смъртни случая от коронавирус.