Кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън е с диагноза пневмония и е обезводнена. Тя се лекува с антибиотик и се възстановява, предадоха световните агенции, като цитираха лекаря на семейство Клинтън.

На госпожа Клинтън вчера й призля, докато присъстваше на възпоменателна церемония за жертвите от атентатите на 11 септември 2001 г. Тя се прибра в дома си край Ню Йорк и бе прегледана от лекар, който я е посъветвал да си даде почивка и да промени графика на предизборната си кампания, пише Dnes.

Доктор Лиса Бардак съобщи в декларация, че Хилари Клинтън се възстановява добре, след като й прилоша на възпоменателно събитие за 11 септември в Манхатън. 

Лекарката посочи, че г-жа Клинтън напоследък страдала от кашлица, предизвикана от алергия и при преглед заради кашлицата в петък й е поставена диагноза пневмония. 

68-годишната Клинтън неочаквано напусна възпоменателна церемония в Манхатън вчера за 15-ата годишнина от атентатите на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк. 

Предизборният екип на г-жа Клинтън не отговори на множеството въпроси дали е автентичен видеозаписът, разпространен в социалните мрежи, в който тя залита и нейни сътрудници я подкрепят. Той бе пуснат в Тwitter.

Политически стратези казват, че екипът на кампанията на Клинтън трябва да реагира фронтално на проблема със здравословното състояние на кандидатката, за да разсее всякакви безпокойства, особено след като републиканският й съперник Доналд Тръмп и неговите поддръжници от месеци твърдят, че тя няма достатъчно енергия, за да се изправи срещу противници на САЩ в чужбина.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg