Мнозина в съвременния технологичен свят смятат, че хората, отдадени на една или друга религия, са скучни. Общото схващане е, че те следват само каноните на своята вяра и водят затворен живот. Електронното издание oddee.com обаче е намерило духовници, които са доста различни от стереотипа, който влагаме в думата „божи хора”

Танцуващите отчета - сензация в YouTube

Преподобният Дейвид Райдър (29) от Ню Йорк и преподобният Джон Гибсън (28) от Милуоки станаха интернет звезди, след като техният танц „степ” беше сниман по време на благотворителен обяд в американска католическа семинария, намираща се в близост до Ватикана.
По средата на проявата 29-годишният Дейвид се качва на сцената и започва да играе степ. Хорът, пял до момента, замлъква. Райдър тропа токове, когато до него се появява 28-годишният ирландски свещеник Джон Гибсън, за да покаже на колегата си по сан, че ирландците могат да танцуват по-добре. Гибсън, естествено, танцува в стил Майкъл Флетли и неговия „Господар на танца”. Танцува единият, после другият, а публиката аплодира в зависимост от пристрастията си.

Монахинята, спечелила „Гласът на Италия”

Тазгодишният сезон на музикалното риалити „Гласът на Италия” поднесе неочаквана сензация - монахинята Кристина Скуча. Тя единодушно беше обявена за победител, след като изпълни парчето на Алиша Кийс No one.След края на шоуто 25-годишната божия служителка записа и албум с кавъри. Една от песните вътре беше и парчето Like A Virgin на Мадона.
Въпреки бързата си слава в момента сестра Кристина продължава да живее все така обикновено и скромно според изискванията на нейния орден. Тя носи просто кръстче на шията си, черна роба и забрадка на главата.

Братя равини конкурират Саймън и Гарфънкъл

Братята равини Ариел и Гил Гат бяха голямата атракция в шоуто „Израел търси талант: Следващата звезда” през 2013 година. Те изправиха журито на крака, изпълнявайки песента The Sound of Silence (в оригинал на дуета Саймън и Гарфънкъл). Докато участват в шоуто, равините казват пред журналисти, че не са променили нито за минута начина си на живот, вдъхновен от юдейския закон „халакха”. Братята не печелят голямата награда в шоуто, те остават втори. Но в момента са канени да изпълняват различни песни в не една и две страни по света.

Сестрата, която целуна Елвис

Преди да стане монахиня, Долорес Харт е холивудска актриса, която играе с едни от най-желаните мъже в киното през 50-те години на миналия век - Монтгомъри Клифт, Джордж Хамилтън, Робърт Уагнър и дори самия Елвис Пресли. Ако трябва да сме точни, Долорес се снима в две ленти заедно с Краля на рокендрола. И е първата филмова красавица, която го целува. 23-годишната тогава хубавица е затрупана от предложения за роли, взима хонорари по 1 милион долара. Но изоставя всичко заради друга роля – тази на сестра бенедиктинка. Долорес става част от братството на Реджина Лаурис в американския щат Кънектикът. Като духовно лице тя е преживяла последните 50 години в молитви, спартански условия и ежедневна работа в градините на манастира.

Рок имам слави Аллах с ноти

Ахмед Мухсин Тузер, имам от крайбрежното градче Кас, направи рок банда FiRock и дори се определи за неин фронтмен. Департаментът по религиозните права в Турция възбуди сериозно разследване срещу Ахмед през 2011 година. Опасенията са дали той слави Аллах по правилния начин. И дали е позволено да се редят религиозни строфи под съпровода на рок музика. Докато траело разследването, на имама му било забранено не само да служи, но най-вече да пее с бандата си. Е, след девет месеца разходки по духовни съдилища, свидетели и адвокати все пак на Ахмед Тузер му било разрешено да продължи да слави Аллах с музика. През април тази година рок имамът свири на една сцена с християнски и еврейски музиканти в Бруклин, Ню Йорк. Проявата беше част от международен фестивал на вярата.

 

TrafficNews.bg