С две сделки за фармацевтични компании германци са насочват към разработването на ваксина за рак. За по-малко от месец концернът Бьорингер Ингелхайм стана собственик на германската Labor Dr. Merk & Kollegen и на швейцарската NBE-Therapeutics. И двете фирми работят в сферата на имуноонкологичните терапии.

За сделката с швейцарската компания бе съобщено въ вторник, като цената е 1,18 млрд. евро. Основното съединение на NBE било в клинични проучвания срещу рак на гърдата и други тумори. От "Бьорингер" посочват, че платформата на швейцарците ще бъде използвана в онкологично имунологично портфолио.

Според Мишел Пере от управата на германската компания може да бъде създадена възможност за откриване на нови комбинации, които ще позволят ефективно и трайно лечение на рак. Германската Labor Dr. Merk & Kollegen е с фокус също имуноонкологични терапии. Те са насочени към активиране на имунната система, за да може тя да разпознава раковите клетки и да ги унищожава селективно, както това става при ваксините.