Германската полиция вече разглежда произшествието на столичния площад Брайтшайд, където камион снощи прегази 12 души на коледен базар, като вероятен атентат, а не като нещастен случай, съобщи полицейското управление в Берлин. 

"Всички действия на полицията във връзка с вероятен атентат на Брайтшайдплац се провеждат при високо ниво на готовност и щателно", гласи съобщение на официалната страница на берлинската полиция в Twitter.  

Според следователите, камионът е бил насочен умишлено в множеството посетители. Първата оценка на следствието за станалото беше "нападение", но вътрешният министър Томас де Мезиер призна, че има много данни в полза на версията за атентат.

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер заяви пък, че има много данни, които говорят за това, че може би става дума за терористичен акт. Сега в съобщението си в Twitter полицията също каза, че разглежда случилото се като предполагаем терористичен акт.

В съобщението се казва още, че полският гражданин, който бе открит мъртъв в шофьорската кабина на камиона, не го е управлявал към момента на врязването му в множеството, събрало се на коледния базар в западната част на Берлин.

Ужасът в Берлин продължава: Жертвите на нападението вече са 12 СНИМКИ

TrafficNews.bg