Взрив разтърси френската столица Париж и уплаши жителите на града, които са под стрес от ноември месец миналата година, когато терористи извършиха нападения на няколко места в столицата, отнемайки живота на близо 130 души. Оттогава във Франция действа извънредно положение. Атентатите в Брюксел от миналата седмица още повече изостриха страховете на французите

Френското издание "Le Parisien" обаче успокои, съобщавайки, че става дума за газова експлозия в жилищна сграда в 6-ти район. Петима души са с леки наранявания, информира вестникът, позовавайки се на информация от полицията.

"Имаше пожар в апартамента на приземния етаж. Пожарникарите го изгасиха, но след това имаше експлозия и част от сградата се срути", разказва пред "Le Parisien Лоран - собственик на ресторант, намиращ се много близо до мястото на инцидента

Експлозията е избухнала н 12:20 местно време (13:20 българско време) и е разрушила няколко етажа от сградата, пише vesti.bg. Съобщава се, че петима души са били ранени.

Снимки на очевидци показват големи облаци от пушек, които се издигат над сградата, част от която се е срутила. Предполага се, че причината за взрива е битов инцидент, свързан с изтичане на газ.

„Усетих как подът трепери и чух силен звук, после отвън замириса на пушек“, съобщи живеещата наблизо Жана Бинион. „ На улиците има много хора и се чуват сирени“, добави тяОчевидци разказват, че преди експлозията са доловили миризма на газ. На място са пристигнали десетки пожарникари и членове на спасителни екипи. Районът е отцепен.


Още новини четете ТУК

TNS.bg