Хиляди полети и пътувания с влакове от и към Лондон се очаква да бъдат забавени или отменени заради гъстата мъгла, обгърнала столицата. Сред засегнатите летища днес са "Лондон Сити", "Хийтроу", "Гетуик", както и летището в Манчестър, съобщава "Дейли Мейл".

Само на летище "Хийтроу" от сутринта досега са били отменени близо 50 полета. Един от тях, BA102 на "Британските авиолинии", пътуващ от Калгари, е бил препратен към летището в Глазгоу, тъй като кацането в Лондон е било невъзможно.
 
"В момента има множество забавяния на полети от и към "Хийтроу", защото мъглата се е разпростряла в цялата югоизточна част на страната, както и в някои части на Европа. Ситуацията постепенно се нормализира", заяви говорител на най-голямата аерогара в столицата.
 
"Значителната мъгла в Лондон продължава да бъде причината за забавените и отменените полети. Молим всички засегнати пътници да се свържат с техния авиопревозвач", написаха в Туитър служители на летище "Лондон Сити".
 
Мъглата попречи и на много хора, пътуващи с влакове в югоизточната част на града.
 
Над летище "Манчестър" също са забелязани няколко самолета, които са се въртели известно време над пистата, опитвайки да кацнат.
 
Очаква се през целия уикенд общият брой на афектираните полети да бъде над 1300.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg