Личният фризьор на Франсоа Оланд е със заплата от 9895 евро на месец, откакто от 2012 г. сегашният президент управлява Франция, съобщи в. "Льо Канар Оншане". Подобна е заплатата на министър в кабинета, допълва изданието. 

Публикацията във вестника е уязвяваща социалиста Оланд, който по време на предизборната си кампания обещаваше да бъде "нормален" и президент за пример, но детайли от чийто личен живот на няколко пъти излязоха наяве, пише в. "Ню Йорк таймс".

Популярността на френския президент се движи непрекъснато надолу. Рейтингът на одобрението му намалява стабилно. Той беше принуден да се съгласи на първични избори между левите партии, включително неговата собствена, за определяне на кандидат за президентските избори догодина - нещо, което за първи път прави действащ френски президент. 

Освен това Оланд не изпълни обещанията си за значително намаляване на безработицата в страната, особено сред младите французи. Правителството му от месеци се сблъсква с улични протести срещу непопулярния закон за трудовите отношения. 

Поредният удар срещу Оланд дойде от неговия министър на икономиката Еманюел Макрон, който намекна, че може да се кандидатира догодина за президент.

Новото противоречие в живота на Оланд, придобило известност чрез #CoiffeurGate, се превърна във водеща новина в Twitter и може да донесе допълнителен спад в популярността на президента. 

Оланд със сигурност не е единствения водещ политик, обръщащ особено внимание на прическата си.

Например през 1993 г. две от пистите на международното летище на Лос Анджелис бяха затворени за граждански полети за около час, тъй като там с "Еър Форс 1" трябваше да пристигне фризьорът на президента Бил Клинтън, за да се погрижи за фасадата на стопанина на Белия дом, припомнят от "Ню Йорк таймс".

Още новини ТУК

TrafficNews.bg