Финансов съветник, обвинен за участие в щурма на Капитолия, бе намерен мъртъв в дома си

Причината за смъртта на 53-годишния Кристофър Стантън все още е неясна

13.01.2021 17:30 1812 1
Финансов съветник, обвинен за участие в щурма на Капитолия, бе намерен мъртъв в дома си

Привърженик на Доналд Тръмп беше намерен мъртъв в мазето си, дни след като бил арестуван при щурма в Капитолия.

53-годишният Кристофър Стантън  бе обвинен за участието си в хаоса на Капитолия в сряда, съобщи местна медия. Причината за смъртта му все още не е потвърдена, по случая тече разследване.

Кристофър Стантън, финансов съветник по професия, бе обвинен за незаконно влизане на територията на Капитолия, както и за нарушение на комендантски час.

Според полицейските доклади обаче Стантън  бил намерен от съпругата му в събота сутринта, която казала на полицаите, че „ има кръв е навсякъде“. Трупът му бил намерен в мазето на дома им в Алфарета, Джорджия.

Полицейски доклад разкрива тревожното обаждане от 911, отправено от съпругата на Кристофър, когато тя описва ужасяващата сцена и как търси пистолет.  „Съпругът ми е мъртъв“, съобщава дамата.

Съсед отдаде почит на жертвата, описвайки го като „любящ“ татко, който винаги се усмихвал. „Никога не съм го чувал да говори лошо за никого. Винаги се усмихваше и обичаше да си коси тревата”, споделя той.

По-рано полицейските служители заявиха пред "Вашингтон пост", че 51-годишният американски полицай Хауърд Либенгуд, който е бил свидетел на безредиците в Капитолия, се е самоубил през уикенда.

Според федералната прокуратура 170 души са идентифицирани като участници в щурма на Капитолия, над 70 обвинения вече са повдигнати.

 

Акценти

Изпрати новина