Водачът на кубинската революция Фидел Кастро посети образователен комплекс в Хавана, който носи името на героинята на революцията и негова снаха Вилма Еспин. Вчера се навършиха 86 г. от рождението й.

Тази публична поява на Кастро е първата от осем месеца, уловена от камерите, съобщава Vesti.bg. За последно 89-годишният Фидел се появи през август 2015 г., когато бяха публикувани снимки от срещата му с президентите на Венецуела и Боливия, най-близките съюзници на Куба в Латинска Америка.

Припомняме, че в средата на февруари Фидел прие руския патриарх в резиденцията си в Хавана. Срещата тогава бе запечатана от телевизионно камера, но бившият държавен ръководител не излезе пред кубинците.

Сега кубинската телевизия показа Кастро да разговаря с учители и ученици по въпроси на образованието и здравеопазването.

През август 2016 г. Кастро празнува своята 90-та годишнина. През 2008 г. той се оттегли, отстъпвайки постовете на брат си Раул, чиято съпруга, до смъртта си през 2007 година, е Вилма Еспин.

„Сигурен съм, че днес Вилма щеше да бъде много доволна, че съм тук – тя жертва живота си, а всеки, който се жертва в революция, оставя от себе си на поколенията“, заяви Кастро в училището, което носи името на Еспин.

TNS.bg