Комплексът на Капитолия във Вашингтон беше за кратко затворен след сигнал за опасност, два дни преди Джо Байдън да бъде открит за президент на САЩ, предаде BBC.

Полицията твърди, че е действала поради предпазливост, след като свидетели съобщават, че наблизо се издига дим. Пожарът се оказал на няколко пресечки от сградата.

Сигнал, разпространен по-рано до персонала на Капитолия, казва, че комплексът е блокиран, като никой няма право да влиза и излиза. Но пожарната служба във Вашингтон заяви, че е реагирала на пожар наблизо, който сега е потушен. Няма заплаха за обществеността, казаха служители. По тази причина репетицията за встъпването в длъжност на г-н Байдън беше спряна.

Мерките за сигурност в района са повишени, след като петима души загинаха на 6 януари, когато тълпа нахлу в Капитолия. Хиляди членове на Националната гвардия са разположени около сградата и в централната част на Вашингтон.

Всички 50 американски щата и окръг Колумбия (DC) са в готовност за евентуални насилствени протести, преди Джо Байдън да заеме властта в сряда.

ФБР предупреди за възможни въоръжени атаки от поддръжници на Тръмп в държавните столици. В момента Конгресът е в почивка и ще се събере отново след като Байдън е на власт.