Бомбена заплаха принуди самолет на „Иджиптеър“ (Egyptаir), изпълняващ полет от Кайро за Пекин, да направи аварийно кацане в Узбекистан, предаде агенция Асошейтед прес. Всичките 135 пътници и екипажа на борда на Еърбъс А-330-220 бяха евакуирани, а самолетът се претърсва,посочва агенцията, позовавайки се на служители в египетските авиолинии.

Самолетът се е приземил на летището в град Ургенч, на около 840 км западно от узбекската столица Ташкент, три часа след като е излетял от Кайро около 23.30 ч. във вторник.

Служители на летището в египетската столица твърдят, че е имало телефонно обаждане до служители по сигурността на летището в Кайро и анонимен глас е съобщил, че на борда на въпросния самолет има бомба.

Агентите по сигурността веднага са се свързали със самолета и са наредили на пилотите да кацнат на най-близкото летище.

Руската информационна агенция РИА Новости цитира неназовани източници, според които летището в Ургенч е било затворено веднага след кацането на самолета на „Иджиптеър“.

Този инцидент се случва близо три седмици след катосамолет на компанията се разби в Средиземно море, приближавайки египетското крайбрежие напът за Кайро от Париж. Всичките 66 души на борда са загинали, а търсенето на черните кутии на самолета все още продължава.

TrafficNews.bg