Жена в Австралия е хоспитализирана с подозрения за заразяване с Ебола, предаде AFP. Жената е вдигнала висока температура, след като се е завърнала от Сиера Леоне. Там тя е била доброволка от Червения кръст и е работила със заразени с вируса, съобщават здравните власти.

Испански инженер и медицинска сестра, които бяха под карантина с подозрение за заразяване с вируса Ебола, са изписани, след като анализите от пробите са били отрицателни, съобщи представител на болница „Карлос III” в Мадрид, цитиран от руската агенция ТАСС. В същата болница е подложена на лечение медицинската сестра Тереза Ромеро, за която в понеделник бе установено заразяване със смъртоносния вирус.
Междувременно, с подозрение за Ебола в болницата са приети двама лекари и една медицинска сестра от предградието на Мадрид Алкорконе, които са оказали медицинска помощ на Ромеро. Засега медицинските работници не са проявили симптоми на заболяването.

Първият човек, диагностициран с Ебола в САЩ, е починал, съобщи BBC, позовавайки се на представители на болницата, в която е бил лекуван. 42-годишният Томас Ерик Дънкън, който се е заразил с вируса в родината си Либерия, е бил подложен на лечение с експериментални лекарства в болница в Далас, щата Тексас. По-рано Вашингтон обяви въвеждането на нови мерки за проверка на влизащите в страната пътници за симптоми на смъртоносния вирус, отнел живота на 3865 души, повечето от които в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея.