Сред жертвите на двата последователни кървави атентати в Турция са и двама полицаи, родени в България, деца на изселници от Шумен и Кърджали, пише БГНЕС.

Вчера в Истанбул бе погребан роденият в Шумен Кадир Джихан Карагьозлю. Той е завършил полицейско училище и университет в Истанбул. Само преди 9 месеца е сключил брак. Той е сред шестимата убити полицаи при атентата с кола-бомба.

Утре в Одрин ще бъде изпратена в последния си път 32-годишната Нефизе Йозсой, родена през 1984 г. в село Чифлик до Кърджали, установила се в Турция с родителите си през 1989 г. Тя загина вчера при терористичната атака на кюрдските сепаратисти в град Мидят в югоизточната провинция Мардин, където бе командирована и след месец трябваше да се завърне при семейството си в Одрин.

Младата полицайка е майка на 3-годишната Елиф, съпругът й е бил ранен преди година при нападение също в Мидят, след което е преместен на работа в паспортната служба на дирекцията в Къркларели близко до Одрин.

От родното село на Нефизе Чифлик и от Кърджали утре за погребението й ще потеглят два автобуса с близки и приятели на семейството.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg