Служители в зоопарка в Синсинати, САЩ бяха принудени да убият горила, след като 4-годиншно момченце падна в заграждението на величественото животно, информира Би Би Си.

Детето се покатерило по оградата и паднало в ров, откъдето било грабнато и повлечено от горилата.

От зоопарка съобщават, че са предприели действия за застрелването на 180-килограмовото животно, тъй като ситуацията е застрашавала живота на момченцето. Очаква се то да се възстанови напълно.

Секторът с горилите в американския зоопарк временно е затворено, след инцидента, който стана в събота. Съобщава се, че момченцето е влачено от 17-годишната мъжка горила Харамбе в продължение на 10 мин.

Директорът на зоопарка Тане Мейнард заяви:

„Служителите ни направиха труден избор, но това беше правилният избор, защото спасиха живота на едно малко момче. Можеше да се случи нещо много лошо“.

Мейнард заяви, че е можело да се опитат да упоят горилата, но успокоителното нямало да подейства достатъчно бързо. Директорът сподели още, че въпреки, че горилата не е нападнала момченцето, то определено е било в опасност.

Това е втори инцидент с хора, влезли в клетката на животно в зоопарк по света, за една седмица. Преди няколко дни два лъва бяха застреляни в зоопарк в Чили, след като човек влезе в заграждението им в очевиден опит за самоубийство.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg