Час и половина е продължила ексхумацията на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу вчера в Истанбул. При отварянето на гроба бяха взети ДНК проби за доказване на бащинство на дъщеря му - японската гражданка Секаи Мори. Това съобщиха близки на Наим, които пожелаха анонимност заради безбройните спекулации, които се тиражират в социалните медии.



Секаи Мори (27 г.) пристигна специално от Токио и е присъствала на ексхумацията, но не даде никакви изявления за медиите. Двама адвокати от Япония и една адвокатка от Истанбул са придружавали Секаи, пише Flagman.bg

Ексхумацията е била извършена от екип на Съдебна медицина, а в гробището Едирнекапъ в Истанбул, където е погребан "Джобният Херкулес", имаше засилена полицейска охрана, докато трае процедурата.

Отварянето на гроба бе предприето с решение на Истанбулски съд въз основа на дело, което бе заведено от Секаи Мори с цел доказване на бащинство.

Преди да почине Наим поискал японската му дъщеря също да бъде включена в наследството, заедно с другите му три дъщери. Покойният щангист бе баща на четири момичета - две от една майка и други две от различни майки, твърдят близки на Наим. Но поради отказа на другите три дъщери на щангиста да я признаят за наследница, Секаи Мори е завела дело за доказване на бащинство, заяви адвокатката Хюлия Аксакал.

По думите й пробите са изпратени за изследване в Съдебна медицина.

"След като бъдат готови резултатите, ще стане ясно, че Секаи Мори е дъщеря на Наим и като такава - е негова законна наследница. Делата за доказване на бащинство са рутинни в съдебната практика и се налага да се прави ексхумация за доказването", каза адвокатката.

В отговор на въпрос защо Секаи Мори едва сега, след 27 години завежда дело за бащинство, адвокатката заяви: "Не съм оторизирана да давам изявления по този въпрос. Секаи Мори също на този етап не желае да дава изявления. Вероятно след като приключи делото, ще направи това".