Какво е да изгубиш най-близкия си човек и после да го намериш отново – или поне една частичка от него? Такава емоция изпитва 33-годишната Джени Степиън от Пенсилвания в най-важния ден от живота си. Нейният баща е убит, а мъжът, получил сърцето му, пътува целия път от Ню Джърси, за да я придружи до олтара на сватбата ѝ.

Историята започва през 2006 година. Майкъл Степиън се прибира от ресторанта, в който работи, когато на улицата го напада 16-годишен младеж и го убива. Извършителят Лесли Браун е осъден, а Джени остава без баща, разказва в. New York Times, цитирани от Нова Тв.

Тя и семейството ѝ решават да дарят органите, за да помогнат на други хора да живеят. Сърцето на Майкъл отива при Артур Томас – баща на четири деца, на когото му остават само няколко дни живот.

След трансплантацията Артур се свързва с близките на своя спасител. Те започват да се чуват по телефона и да си разменят писма всеки месец. Никой обаче дори не се замисля за възможността някога да се срещнат на живо… до октомври, когато Джени се сгодява.

„Първата ми мисъл беше кой ще ме придружи до олтара. И си казах: „Господи, би било невероятно, ако част от баща ми бъде там и физически”, споделя тя.

Томас се съгласява, без да се замисли: „Реших, че това е най-добрият начин тя да се почувства близо до своя баща. Това е биенето на неговото сърце”.

Церемонията се състои в църквата, където са се венчали родителите на младоженката. Снимки са запечатали развълнуваната Джени, която докосва с ръка гърдите на Артур.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg