Министър-председател на Обединеното кралство удължи локдауна за още три седмици, а учениците ще учат дистанционно поне до 8 март.

Днес Джонсън призна, че връщането на децата в клас е свързано с националните ограничения.  Той добави, че все още няма достатъчно причини, за да се реши кога да се премахнат ограничителните мерки.

 „Към този момент нямаме достатъчно данни, за да преценим пълния ефект на ваксините, нито степента и скоростта, с които те ще намалят хоспитализациите и смъртните случаи. Нито пък колко бързо комбинацията от ваксинация и локдаун може да намали натиска върху здравните служители“, коментира Борис Джонсън.  

Но той обеща, че ще върне децата в училище веднага щом се отдаде разумна възможност.

 „Няма да продължим нито ден по-дълго, отколкото е необходимо, но също така не можем да се отпуснем твърде рано, защото ако го направим, рискуваме здравните органи да бъдат подложен на още по-голям натиск, принуждавайки ни да наложим отново всяко ограничение поддържайте тези ограничения по-дълго ", заяви той.

Понастоящем училищата в Англия са затворени за всички, освен за уязвими ученици и деца на ключови работници. Пакетите с храна за нуждаещите се също ще продължат поне до март, потвърди той и днес.