Болница в Онтарио, Канада позволява на домашни любимци да посещават своите тежко болни стопани. Болницата приема програма, наречена “Лапи за изцеление на Закари”, стартирана от Дона Дженкинс. Тя е вдъхновена от 25-годишния си племенник, Закари, чието куче му помага в борбата с болестта на Ходжкин.

“Когато Закари лежеше в болница в продължение на много седмици, след трансплантация на стволови клетки, той помоли да види кучето си, Чейс”, споделя Дженкинс пред Bored Panda. “Тогава вмъкнахме Чейс в болницата и ефекта, който имаше върху Закари беше забележителен. Когато Закари разбра, че няма да може да пребори болестта, той ме накара да обещая, че ще основа организацията. Първото официално посещение на пациент беше на 15 cептември 2015”.

“Знаем, че когато пациентите виждат техните домашни любимци, се подобряват жизнените им показатели и не се чувстват изолирани. Срещата също им напомня, че трябва бързо да оздравеят и да се върнат у дома”.

Посещенията са седмични и продължават един час. Домашните любимци са внимателно преглеждани, преди да влязат в болницата.