Двамата атентатори Халид и Брахим Бакрауи, които се взривиха на брюкселското летище във вторник сутринта, са наели квартири в Белгия, в които са се укривали парижките атентатори, предаде AFP, като се позовава на белгийската обществена телевизия RTBF, цитираща полицейски източник.

Единият е използвал фалшива самоличност, за да наеме апартамент в белгийския град Шарлероа, от който атентаторите са тръгнали за Франция в нощта на 13 срещу 14 ноември 2015 година, когато при координирани атаки в Париж бяха убити 130 души.

Белгийските медии съобщават, че Халид е наел и апартамента във Форе, в който миналата седмица бе проведена показна полицейска операция. И двамата братя са били осъждани за кражби.

Арестуван е вече третият атентатор в Брюксел, съобщиха световните новинарски агенции. Белгийските власти заловиха Нажим Лашрауи.

24-годишният мъж е арестуван в Андерлехт.Лашрауи е белгийски гражданин, роден на 18 май 1991 година. Родният му град е Схарбек, но през февруари 2015 година той е изключен от регистъра на общината заради заминаването си в Сирия.

Според белгийския вестник Лашрауи е един от първите жители в района на Брюксел, които са се присъединили към джихада в Сирия. Първите случаи на заминаване в размирната страна са регистрирани от декември 2012 година.

Още новини четете ТУК

TNS.bg