В Италия арестуваха лекар и медицинска сестра заради 45 смъртни случая. Подозира, че те може да са убили още 10 души в периода 2011 г. - 2014 година, съобщават БТА и ДПА.

60-годишният Леонадро Кацанига 40-годишната медицинска сестра Лаура Тарони са работили в болницата в Сароно на около 30 километра северозападна от Милано.

Полицията разследва 45 съмнителни смъртни случая. Пет от тези смъртни случаи са възприемани като убийства, а 6 като вероятни убийства. Останалите 25 все още се разследват. Само в 9 от случаите следовалите не са установили нищо съмнително. Повечето от жертвите са били възрастни пациенти, на които е била дадена фатална доза морфин или други болкоуспокояващи и приспивателни.

Подозира се, че лекарят и медицинската сестрата са убили също майката на сестрата, както и бащата на лекаря, а също съпруга на сестрата.

Засега няма подозрения, че двойката е била мотивирана от състрадание и е извършвала неразрешени евтаназии. Заради подозрителните смъртни случаи са разследвани още 14 души, в това число и управителя на болницата в Сароно.

По-рано тази година в Тоскана беше арестувана медицинската сестра Фауста Бонино по подозрения за убийството на 13 пациенти.

Разследването продължава, а Бонино беше пусната под гаранция.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg