Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) арестува жител на щата Масачузетс заради намерението му да убие президента на САЩ Барак Обама. 40-годишният Джоузеф Гаргюло имал и незаконен арсенал от огнестрелно и хладно оръжие. Той е възнамерявал да се възползва от неотдавнашния отпуск на държавния глава на остров Мартас Винярд в щата Масачузетс, за да нанесе удара си, предаде БГНЕС.

Fox News се позовава на документи на ФБР, с които разполага. Според тях американецът бил арестуван на 27 август и по време на обиска в къщата му били открити оръжия и боеприпаси, взривни вещества, електрошоково оръжие, както и ловни ножове.

Тръмп се опитва да привлече чернокожите гласоподаватели на своя страна

Гаргюло публично обявявал, че иска да убие президента на САЩ, ако му се удаде възможност по време на почивката на Обама в голф курорта на острова. Според ФБР американецът неведнъж заплашвал да се разправи със служителите по сигурността на САЩ и мюсюлманите.ФБР получило насочваща информация за Гаргюло и го наблюдавало от юли.

Американецът употребявал редовно стероиди и се намирал в потиснато душевно състояние. Следователите предполагат, че той е живеел в собствен свят и вярвал в скорошното и неотвратимо въвеждане на военно положение в САЩ. Американското президентско семейство Обама почива по традиция в къща под наем в баровския курортен остров Мартас Винярд.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg