Съпругата на новия президент на Украйна, Владимир Зеленски, Елена, си купила от бизнесмена Александър Буряк луксозен апартамент на по-малко от половината от пазарната стойност, според регистъра на недвижимите имоти и официалните данни за приходите.

Само ще отбележим, че по време на предизборната кампания Зеленски акцентира върху себе си, че е от заможния политически елит, който заема ключови позиции в украинския бизнес. Въпреки това, сделката с представител на най-богатия елит за жилище в елитния жилищен комплекс "Император" на Черноморското крайбрежие ясно посочва печеливша инвестиция от семейството на Зеленски.

През април 2013 г. Елена Зеленска придобила тристаен апартамент в пентхаус на Кримския полуостров година преди анексирането му от Русия, съобщи агенция Ройтерс. Размерът на покупката е $ 163,893, според декларацията за доходите и имуществото, подадена тази година от Владимир Зеленски в имотния регистър на Украйна. Което означава, че един квадратен метър струва на Зеленска около $1,263.

В същото време в рекламата, публикувана на украинския сайт за недвижими имоти domik.ua през 2012 г., цената за квадратен метър на този апартамент варира от $3500 до $4000.

Агент за недвижими имоти в Крим, който пожела да остане анонимен, потвърди, че апартаменти, които могат да бъдат сравнени с апартаменти в жилищния комплекс „Император“, са закупени през 2013 г. на цени, вариращи от 2500 до 3000 долара за квадратен метър, но са стигали и до 5000 долара при покупка.

Сега според агенцията, Зеленска все още фигурирала като действащ собственик на апартамента, но той вече е обявен за продажба на цена $790 668, или по $5195 за квадратен метър. Което означава 5 пъти по-висока цена...

Насладете се на комплекса "Император", в който има 11 суперлуксозни апартамента и е разположен на 400 метра от брега на морето. 

Превод и редакция: TrafficNews.bg