Властите в американския щат Калифорния обявиха, че петима души са избягали от местен затвор.
Пресслужбата на шерифа обяви, че избягалите са Хуан Лопес, Хорхе Лопес-Диас, Абел Рамос, Рикардо Сендехас и Рул Солиз. Мъжете са излежавали присъди по различни обвинения, сред които опит за убийство и въоръжен обир. Щатските власти предупредиха, че избягалите престъпници може да са въоръжени.

Междувременно Американските тайни служби обявиха, че са започнали цялостна проверка на мерките за сигурност в Белия дом, след като в петък мъж успя да прескочи оградата и да достигне до входа на президентската резиденция. Според службата най-притеснителното е, че нарушителят, който е идентифициран като Омар Гонзалез, е можел безпрепятствено да влезе в сградата. В изявление на „Сикрет сървис" се казва, че въпреки че охраната е действала „със сдържаност и дисциплина" при справянето с нарушителя, самото място на ареста е „недопустимо".
По-малко от 24 часа след този инцидент друг човек се опита да влезе в охранявания периметър около президентството, въпреки че Белият дом е считан за едно най-добре охраняваните места на Земята.

TrafficNews.bg