Хиляди тинейджъри на възраст между 13 и 19 години си спретнаха масово сбиване в най-големия търговски център в американския град Луисвил. Безредиците принудиха полицията да затвори мола „Сейнт Матюс”, който бе отворен за посетители едва в средата на вчерашния ден.

Пристигналите на място полицаи съобщиха, че случващото се прилича на бунт или въстание. Първоначално на сигнала за безредиците са реагирали 7 полицаи, но за да се справят с разбунтувалите се тийнейджъри, са били повикани още 50 униформени.

По информация на местните медии, акцията на неподчинение, най-вероятно, е била съгласувана в социалните мрежи. Те са искали удължаване работното време на киното, кафенето и магазинчетата в търговския център. Тийнейджърите първоначално са пречели на собствениците да затворят магазините си, след което са започнали да се бият.

За ликвидирането на бунта са били необходими няколко часа. Съобщава се, че в хода на безредиците са били ранени няколко души. Видеозаписът от охранителните е на сайта на The Daily Mail.