14 джихадисти и 5 мирни граждани са загинали при последните въздушни удари в Сирия на международната коалицията срещу „Ислямска държава”, ръководена от САЩ. Това съобщи Сирийската обсерватория за човешките права, като уточни, че ударите, при които са загинали екстремистите, са били нанесени в източната провинция Деир Езор, а цивилните са загинали при удари в североизточната ал Хасака, предаде AFP, цитирани от Фокуснюз.

По данни на директора на Обсерваторията, Рами Абдел Рахман, цел на ударите са били петролни съоръжения под контрола на „Ислямска държава”. Сред целите, поразени тази нощ, е бил най-малко един пропускателен пункт на ИД.
Сред цивилните, загинали в ал Хасака, има едно дете.

В сряда представители на Пентагона съобщиха, че САЩ и арабските съюзници са възобновили бомбардировките, започнали по-рано през деня, като са поразени петролни съобщения, държани от ИД. Говорителят на Пентагона Джон Кърби каза пред CNN, че ударите са били фокусирани върху 12 цели, които той описа като „модулни петролни рафинерии”.
Джихадистите завзеха редица петролни съоръжения и находища. Вярва се, че те продават петрол на черния пазар, откъдето идва част от финансирането на групировката.

TrafficNews.bg