Британският хуманитарен работник Пол Ури, който беше в плен в Донецката народна република е починал на 10 юли.  Това съобщава днес омбудсманът на ДНР  Даря Морозова. Като причина за смъртта, тя посочва "хронични заболявания". 

45-годишният Пол Ури бе заловен на контролно-пропускателен пункт край югоизточния град Запорожие на 25 април заедно с Дилън Хийли, 22, негов колега британски доброволец.

Двамата са работили независимо от хуманитарни организации, а дъщерите на Ури разбрали от медиите, че той е в Украйна. Още през май, в интервю за британски медии, двете момичета заявиха че се подготвят за най- лошото. 

Според омбудсмана, британските власти, международни организации и чуждестранни медии са били информирани за залавянето на британския наемник , но реакция от тяхна страна не е последвала.

„Отбелязвам, че международни организации, както и официални представители на Великобритания (включително външното министерство, посолството в Руската федерация, членове на британския парламент) бяха уведомени за факта на залавянето на Пол Ури. От Великобритания обаче не последва реакция", написа Морозова в канала си в Telegram.