"Важно е да намерим хора да пищят срещу Каскета, ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще помага. После нашите хора ще си го поемат от Щатите, за да го приключим. Има и по-радикални варианти, но за сега така действаме.

Това е част от бележката, открита в дома на Дилиян Георгиев по време на обиските на прокуратурата през март. По същото време бе оповестено,че прокуратурата е разбила организирана престъпна група, която е имала за цел да отстрани висши полицейски шефове и магистрати. Обвинями в разследването са Красимир Каменов - Къро и Тони Иванов - Парфюма. Прокуратурата публикува и голяма част от записи на разговори, качени във флашпамети. Според записите лица, свързани с банкера Цветан Василев, подготвят дискредитирането на Иван Гешев. 

Целият текст на бележката, откритав дома на свидетеля е следния:

„Здрасти, Имаме неограничено финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Той поема лобистите от Щатите. Къро също е насреща и Овидиу от Швейцария. Казаха, че са ти изпратили и материал. Материал за продажба от Цюрих. Важно е да намерим хора да пищят срещу Каскета, ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще помага. После нашите хора ще си го поемат от Щатите, за да го приключим. Има и по-радикални варианти, но за сега така действаме.”

Възможно ли е един от тези радикални варианти да е физическото отстраняване на гравния прокурор?

По-рано днес, около 11,40 ч., взрив избухна пред кортежа на главния прокурор Иван Гешев между самоковските села Железница и Ковачевци. Според следствието пламъците от него са били с височина 4-5 метра. Образувал се е кратер с дълбочина 30-40 сантиметра и диаметър 3 метра на пътя.

Всичко е окей, добре, че смених колите в последния момент. Иначе ...добре, че не убиха някой човек! За децата се притеснявам, много се изплашиха. Това заяви за Епицентър.бг главният прокурор Иван Гешев, който по-рано стана мишена на атентат. 

Взривът е бил ужасяващ, посочи той и подчерта, че ако не е бил сменил колите, е щял да загине.

Бронирано ауди спасило Гешев при избухването на насочената осколочна бомба. Тя е била взривена дистанционно под автомобила, в който е пътувал Иван Гешев.  Става въпрос за атентат, а не за инцидент, коментират от спецслужбите.

 Според шефът на следствието Борислав Сарафов става въпрос за тротилов еквивалент - не по-малко от 3 килограма и множество осколки. Металните осколки са с големина колкото човешки нокът.

Провеждат се оглед, следствени действия, с кучета се търсят следи, намерени са определени маркери в местността. Професионално подготвено и добре изпълнено, каза още Сарафов и допълни, че само случайност е спасила главния прокурор, семейството му и служители.

Към момента Наказателното производство е за терористичен акт, обясни шефът на следствието.